Soep kan ALTIJD.

Of je nou ziek, zwak en rillend van de koorts in je bedje ligt, je de gehele schoonfamilie over de vloer krijgt of je af wilt van die zielige restjes groente in de koelkast.

Een soep als een abstract expressionistisch schilderij met een overdaad aan kleuren en vormen, of juist een soep als een hagelwit besneeuwde weide met een zorgvuldig gedrapeerd plukje groen in het midden. Je slurpt het luidruchtig uit het hoofd van Harry Styles, op je favo theemok dan wel, of lepelt het zorgvuldig uit een elegant porseleinen bord. Soep kan bij elke gelegenheid en voor iedereen. Daarom hebben wij haar een glansrijke hoofdrol gegeven in onze foodbar.

Men zegt dat de vloeibare maaltijd al in de pre-historie werd gegeten. Ik weet zo snel niet iemand die dit uit eigen ervaring kan bevestigen, maar ik wil het wel geloven. Er wordt ook gesteld dat soep het eerste gerecht was dat door restaurants werd geserveerd, in de 16e eeuw in Parijs, als ‘bouillons restaurants’. Een sjiek woord dat losjes vertaald ‘herstellend’ betekent. Hoewel we na een democratisch stemproces hebben besloten om Foodbar op de gevel te zetten en niet Restaurant, kunnen we ons goed vinden in die oorspronkelijke betekenis. Bij ons kun je herstellen én opladen.

Soep is een grens-, cultuur- en tijd overstijgend culinair fenomeen. Je denkt misschien dat niets kan tippen aan die ouderwetse kippensoep van oma, maar benader soep met een echte wanderlust geest en je zult nieuwe herinneringen koppelen aan prikkelende smaken als die van onze Tom Kha Kung soep. ‘Wat zeg je?’ Jup, een thaise klassieker: ‘Tom’ staat voor ‘koken’, ‘Kha’ voor Laos (een kruid ja, nevermind) en ‘Kung’ voor garnalen. Maar ook voedzame krachtpatsers als de zoete aardappel en pastinaak kregen bij ons hun eigen brouwsel. En terecht; ze zijn ‘herstellers’ in nerf en schil.

Ik vertel je later nog wel meer over onze soepen, maar beter is het om je eigen smaakpapillen aan het werk te zetten. Ik heb honger gekregen van deze culinaire reis en vind het hoog tijd voor wat smakelijk herstel. Hopelijk zien we je snel in onze foodbar om te genieten van één van onze ‘bouillons restaurants’.

Liefs, Beebee

Openingstijden

Afhaal/Restaurant

Winter 2022-2023 openingstijden

maandag gesloten*

Dinsdag          12:00 - 19:00

Woensdag      12:00 - 19:00

Donderdag     12:00 - 19:00

Vrijdag            12:00 - 19:00

Zaterdag        12:00 - 19:00

Zondag gesloten*

*Gesloten tot 1 april

Voedselallergie?

In onze producten kunnen verschillende soorten allergenen aanwezig zijn.

Heeft u een vraag over de samenstelling van een product? Vraag het een medewerker.

We helpen u graag.

© Foodbarleeuwarden © Soups & Salads | Webdesign by Brandsz.nl